Rabu, 10 Februari 2016

GONG XI FAT CHOIIIIIIIIULALALA AGAR2

          Org cuti kita cuti,,,tak ketingalan AGAR2 un cuti hokeyyy,,,,WALUPUN pun perayaan AGAR2 dah termaktup KEJE GOMEN dapat cuti so AGAR2 grab la cutew itu sebaiknya,ACCTULY hajat hati nak balik kg jo,rehatkan diri tenangkan jiwa,,tapi AGAR2 x mampo untuk katakan TIDAK if diajak nak2 SI DIA, WALAUPUN hati n perasaan ni x mampo TERIMA AYAT SI DIA tp kenapa la AGAR2 masih x mapu kejap mcm SI DIA, ok abaikan yg tu,,back to story mory, satu petang nan indah MAK SI DIA cal AGAR2 ajak g bercuti kat janda baik, AGAR2 takot nak ckp kat famili, mujur la SI DIA bertolenransi ( entah iklas or idok) SI DIA call mak AGAR2, then mak AGAR2 setuju join,

          seperti yang di rancang ISNIN kami berkumpul, mak AGAR n ayah bergrak dari ktn terus ke ruma SI DIA, kami gerak lewat gak sebb cheak in jam 2, kali ni semua urusan penginapan di urus oleh keluarga SI DIA, AGAR2 ngan famili cuci kaki jah,,wahhhhh,,,ok bila dah kumpul kami gerak ramai2, 5 bijik kete semuanya ( FAMILI AQ 1 JA) yang lain famili SI DIA, ok perjalanan x la lma, bentong to janda baik x memerlukan kita kebosanan dalam kete, so borak2 n gosip2 tambah mengata hahahahaha kami dah sampai, YESSSSSSS view chntek sngt, name dia mengusik,,TERATAK HUJUNG KAMPUNG
 INI CHALET NYER CHNTEK KAN,,AGAR2 N FAMILI STAY SINI, FAMILI SI DIA STAY SEBELH AREA YG SAMA SEBB SENANG NAK BERAKTVITI,









          Setibanya kat sini,,PANORAMA ualala,,,chantek,,tenang jiwa,,,air sungi sejuk,( tapi kelumpang lagi sejok,),,,,so kami makan tengahari yang di bawa oleh famili memasing antara juadahnya
1. nasi putih
2. nasi goreng
3. bihun goreng
4. kari ayam
5. talapia goreng santan berlada
6. sayur campur
7. kulat goreng sambal

ok cukup itu ,, sebenarnya banyak lagi, hahahaha tp AGAR2 makan keropok lekor ( hahah x de dlm list right). so lepas makan kami berkecipak kecipung, kaum ibu bersantai mulut, kaum bapak santai mata, AGAR2 ade satu keinginan dr ari tu lagi,, AGAR2 nak naik benda yang leh masok hutan, redah sungai bagii, so gigih la cari, mintak tolong SI DIA seperti biasa la hampa, ngan AGAR2 je dia x kan tolong ( kan dah ckp DIA x angpa ape2 dah ngan AGAR2) so AGAR2 gigih la jalan cari sendiri TP,,,,,akhirnya DIA tolong gak ( terpakse ke idok ade ku kesah, DIA tahu ka aq la ni x iklas ngan DIA) hahahahaha,,,akhirnya dpt no abg neh,,POK CEK,,,,dia kata esok pagi boleh main,,,


KAT SINI LA AGAR2 POSE CHUNTEK MENHADAP ALIRAN SUNGAI ULALA


















           So mlm seperti biasa la AKTVT BBQ , macam2 la makanan, plus sambut brithdy sepupu SI DIA ( ok sepupu DIA sesuatu, tapi MAHA BENGKAK), lepas tu dek kerana kesian kat kaum ibu, AGAR2 mengemas la segala brng2 termasok cuci bagi , OMG penat tai best sebb rasa puas sekurangya famili rehat cukup la, mlm tu kelakar ngah tidoq mak AGAR2 terbangkit suh pegang kaki dia, ayan n AGAR2 terkezut le, upenyer KREMM kaki hahahah kalah atlet, pastu x habis ngan tu pukul 4 pagi bangkit kejut AGAR2 ajak teman g wat sarapan,, OMGGGGG bukan romadhon mama,,tu ja AGAR2 mampo lafazkan,,hahahah mak memang cm tu,tp kalu mak x macam tu kami akan sunyi,,hihihih ALONG SYG MAK,,,,,,,,,,,

          YESSSSSSS ulalalal,,,waktu yang di nanti telah tibahhhhh,,,,seperti yang di janjikan oleh abam POK CEK, dia dtg ambik kami semua untuk ke trek, alaaa nama bende tu ape entah, hahahah, ok sampai je dia suh naik bende tu, AGAR2 pilih MANUAL,, (heloo im penkid hokey) x main la AUTO, pastu memula kena test sekita tu untu dptkan lesen sementara ( choi la keyit mata je dah lulus), lepas tu bila dah lulus terus ke TREK sebenar, YES ni mencabar trek ni terok n mencabar, gunung daik bercabang tiga, penat sangt nak kawal kete tu,,tp puas best sangt



 PE UN CUTI KALI NI BEST N NYAMANNNNN

MAYBE CUTI2 TERAKHIR BERSAMA DIA,,,,,,




Isnin, 1 Februari 2016

DILDO,,,,,Frist & LAst

     Acttuly malu nka shared, tapi abite kelakar ( bg AGAR2 la), ok as sesetengah yang tak tahu ( AGAR2 rasa semua ) kecuali TUTEK,,,,,,,AGAR2 TAK pernah cuba untuk melakukan AKTVT memasukkan KESEDAPAN kedalam STOR KUYIT ( hope korang tahu), bg AGAR2 as long leh kawal just SUCK THT DICK ONLY,,,wahhhh,,ok hornyyyy,,hahahahah

     OK,,nak d jadikan cete, dengan tetibo KEINGINAN untuk memiliki KONEK PALSU mengemuncak, so AGAR2 pun oder la satu,,,( thts abam instagram),,hahahah harga murah weh,,negok dlm pic cm SIZE asia,,,,apabila sampai terimalah,,,,,MAT SALEH ULALA,,,

     ok nak x nak KEINGINAN mencuba tu ade la,,,,,apo lagi,,BEBEKALKAN lotion yg banyak,,,,AGAR2 try la,,,,OMG,,,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! baru kat KEPALA dah sakit bila angkat terimalah DARAH ( yesss sakit n dara), lepas tu AGAR2 panik weh,,,,sumpah takot,,tak selesa,,,g tandas ambik sabun DETOL AIS,,,perghhh!!!! SEJOK,,,

     AGAR2 mengadu kat TUTEK,,,huhuhhh meyesal,sakit,,,seharian tahan nak BO,,takot sakit,,,TUTEK ckp YNG ANG GATAI BELI PASAI PA,,,bukan gatai,,,tapi KEINGINAN,,hahahahahahahaha tp seyes meyesal,,,

     so rasa x nak la,,nak buang, tp kan cm ne la bila negok cete BLUE PRONO senang je tunjahan tu,,,,,,,,pe un AGAR2 respect siapa yng x sakit,,,,for me,,,seyes x mau,,,

Ahad, 31 Januari 2016

RESEPI AGAR

       Ok kalu dulu first agar2 ade kongsi pasal sandwich telur ulala kan,,,hope ade la yg buat,,,ok kali ni agar2 nak kongsi satu lagi resepi yg simple untuk org bujang,,janda,,,,ehh,,hahahahaa

     Actually resepi ni adelah kegemaran  rasa x semua tahu,,,,,agar2 pun tahu sebb famili agar2 yg buat n ianya menjadi mknan kegemaran agar2 n adek,,,,,,,


UBI KAYU GORENG ULALA

Bahannyerrr

1. Ubi kayu ( benda wajib)
2. Bawang putih
3. Jintan manis
4. Serbuk kuyit
5. Garam

*semua tu x de sukatan IKOT SUKA HOKEYYYYY

cara membuat

1.Potong ubi kayu manjew2 hahaha,,,
2. kisar bawang putih, jintan manis
3. gaul bersama ubi kayu yng di potong
4. masukan serbuk kuyit dan sedikit garam
5. perapkan dlm setengah jam
6. gorenggggggg ulalal


Selamat mencuba dan merasa,,perghhhh huntung BF memssing

Jumaat, 29 Januari 2016

ITS ME # 4.1

Abg Is

     ARGhhh!!!!!!!! benda yang paling tak best bila BLACKC OUT,,aq memang takut kegelapan, entah la rasa mcm kena tindih ( bukn tindihan manusia), lemas, rimas, sesak nafas, Satu malam time hari sabtu ( tak ade study time kalu sabtu n ahad) time ni memang HAVEN kat asrama, meriah sangt kami akan melakukan AKTVT yang amat berguna ( sebenarnye x berguna lansung), ade yang menonton TV ( aq ade kesah pasal tonton TV , nnty STORY), Ada yang berborak2 kosong dlm bilik sambil main gitur ( aQ SANGAP if jantan main gitur pakai boxer), mcm2 la, Bagi aq lak selain membasuh baju di waktu malam ( aq perlu basuh baju mlm sebab aku manusia pemalas kalu dah baring), Aq akan berkumpul ngan GENG ( korng know who my GENG) kitaorg akan mula la AKTVT luar jangkaan, ade kitika TEMPEK bedak sejuk, ada ketika CUCI RAMBUT, paling best PILOW TALK, Wajib BAju tito,,( part baju tito ni aq kena abaikan tkot muntah). Pokoknya memang meriah la kalu hari SABTU n AHAD,

      Tapi SABTU tu BLACK OUT, Dah la time tu aq kat dlm bilik basuh, lantaran sedang melontarkan lontaran vokal lagu HANYA SATU by NORA tetibo gelap gulita, Mau x JERITAN AZAZIL, terkejot uolsssss, lepas tu malu SANGAT weh ade lak iringan MAKIAN dari manusia yang mendengar jeritan itew, tak dengan itu aq terjatuh TERKANGKANG weh,, aq panik sebb tetibo gelap, tp geng asrama memang dah tahu manusia bernama Z neh penakut gelap, bukan nak menolong tapi lagi di jadikan bahan usikan, BUT THT TIME MEMANG HAPPY, ok bila dah jatuh dalam kegelapan neh  aq mencari tingkap untuk memandang keluar, FINNALLY aq negok langit n bulan alhamdulilah,kelegaan di situ,tanpa berlengah aq pun capai apa yang perlu di capai then balik ke bilik dlm keadaan TERHENCOT hokey x leh jalan kepit bagai,,,hahahahahahah dorm aq tingkat atas so akan melalui bilik lain termasok bilik ABG IS,

      Ok on tht time abg is memng ade dlm bilik dia, dalam kesamaran lilin ( sebenarnya x leh pasang lilin di asrama) aq dpt negok abg is TAK PAKAI BAJU, SUAR TRACK SUIT (zaman dulu x glamor boxer) sambil lepak ngan member bilik dia yg lain melihat geng junior wat pertunjukan BODOH TAPI STIM, YESSSSSSS mst nak tahu APAKAH pertunjukan itewwwwww,,,ianya bukn la pertunjukan pe un, cuma geng2 ni akan bergusti meniru gaya dm tv tu,,so HARUS PAKAI SEPENDER,,,korang leh bayangkan la ape perasaan aq tht time, satu perasaan yng menaikkan bulu roma aq sehingga membuatkan puting tetek aku mengeras,,,lantas TUMBUK SAMBAL la di bilik air,,,hahahahahahaha,,,,,

     Ketika lalu kat bilik abg is aku perasan tetiba suasana  DIAM,,aq x pelik tp aku yakin ade something akan berlaku keatas AQ, YESSSSS tepat diorg senyap2 nyorok then bila aku lalu kat pintu utama dorm tu aku ditarik la,,,SEBENARNYA aku suke ditarik,,gila x suke itu adelah one of fantasi sex aku nak kena main pakse2, tapi yang menjadikan time tu aku HANGIN sebb kaki aq tengah sakit di tambah pulak abg is x tolong ( berangan x) yesss sebenarnyer aq yg emosi lebih, x sepatutnya aku berangan abg is akan tolong, ok bila dah ade perasaan MENGUSIK tu aku menjadi kuat la,persis HULK,,,,,hahahaha aku hamok tengking lempor baldi, terburai semua baju,,,sabun,,tp suasana  ketika tu diam n ade suara ejekan,,,ade a kesah,,,yg penting MAK HAMOK JANTAN,,hahahahah,,,tp aku nagis (yes kat asrama memang tahu aq manusia hati tisu,tengok saloirmoon un leh nagis),,,aku bangin then terus ke bilik, tak boleh lari2 anak sebab kaki ngah sakit,

        Sampai je kat bilik aq stop la nagis kang kantoi la, hahahah tp kaki aku still berdenyut, berbekalkan MINYAK CAP KAPAK aku sapu je kaki aq tu, sedih un ado, br la teringat MAK BAPAK,,,hahahah,,,then aq pun sandar la kat dinding atas katil aq tu, tetiba ade sorang junior ( same je ngan aq usianya) hahah,,dtg bg baldi aq td, aq diam,bukan sebb geram ke apo, AQ MALU,hahahahahahaha,,,meroyan depan ramai jantan, harus x laku lepas ni,,hahahahah, then dia nampak aku sapu minyak cap kapak kat kaki aq, dia tye KO SAKIT KAKI KE SEBB KENA TARIK TADI, aq terus jawab TAK SAJA ISI KASI LARI KUAT,,,,harus la sakit,,dia terus blah,,aq kembali ngan rintihan kaki aq tuh,,,kali ni denyut tu bertambah,,urat mcm nak putus,,upenyer kaki aku nak KREM ( kekejangan) seyes aq jerit sakit,,kecoh sat TP KECOH TU SEKETIKA,,,KEJUTAN yang muncul dan mengubah kehidupan aq di asrama,,,,,,,,,,

       ABG IS datang pegang tapak kaki aq tolak ke atas,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,


* yesssssss tunguuu # ITS ME 4.2

Ahad, 17 Januari 2016

UMRAH KU #1

     Alhamdulilah,,,,13/1/2015 pergi la agar2 ke tanah suci ( as pernah AGAR2 story ari tu). Pengalaman yg lepas dibawa bersama untuk dijadikan panduan. Kali ni ade bezanya actually banyak bezanya. Kali ni AGAR2 pergi seorang diri. Bukan sebb mak n abah or adek x nak join. Of course diorg nak join. Tapi keputusan yang agar2 buat memang mengejut. Mau x nyoooo 2 minggu lagi tarikh nak g br aply. Tp kalu di pk positifnya. Ada hikmah tuhan nak AGAR2 ke sana untuk meyedari diri yg alpa ngan nya ( ok part ni aq seyes). 

          Kalu di tanya persiapan dari segi rohani. Sejujurnya LANSUNG x ade. Plus nafsu SDD ( hope korang dah leh tahu maksud tu) melonjak2 di saat akhir nak pg. ya. Semua tu atas diri masing2 tapi jujur AGAR2 ckp itu la benda yg sampai skng AGAR2 x leh nak kawal. To be honest ade story yg best untuk syation. N berdosa n rasa bersalah untk diri AGAR2. Nnty tu bab lain. ( kalu story semua x best la. Nak MGB cm no )

          Ok alhamdulilah 13/1/2015 AGAR2 di temani keluarga. Sebenarnya boleh je diorg x hantar kat KLIA ( proud to be MALAYSIA). Tapi entah la rasa nak sngt diorg hantar. So my famili pun ambik keputusan nak hantar. So pagi tu lepas solat subuh kami gerak ke kl. one thing ADEK AGAR2 pun balik untuk hantar daku ke tanah suci. Thnks dek joi. 

          Setibanya di KLIA jemaah lain dh ade. Rasa sayu sngt tapi x tunjuk. Well AGAR2 bkn manusia hati kental. Tp time tu memang x de feel nak sedih bagai.  EMAK manusia paling excited well mak memang mcm tu. Kalu x kenal akan ckp over tapi hakikatnya itu la PN ZAINAB. AGAR2 tersentap jugak ketika itu. Tp pk semula kalu mak x mcm tu lagi AGAR2 pelik. Sebelom berangkat mlm tu kami sambut brithdy mak yess sambut awal. Pling kelakar lupe umur mak. Dah tulis terpaksa ubah. ( umur jantan ingt lak). Hahahahaha

          Saat perpisahan adelah most part yg sayu. Bersalaman. Selalu berdalam ni. Tapi kali ni feel dia lain. Salam ngan abah. Salam ngan mak. Salam ngan adek. Yg AGAR2 terhenti nafas seketika takala mohon maaf kat mak. Ayat mak. MAK AMPON KAN DOSA ALONG omg walupun time tu AGAR2 ketawa  tp tuhan saja tahu bertapa sebaknya. Terlalu banyak dosa pada mak. ( only me n ALLAH know). Pe un AGAR2 akan cuba jadi terbaik insyallah

Ahad, 3 Januari 2016

WeLcoMe 2016 Fakta AGAR2 Tentang LelAki

FAKTA SEBENAR LELAKI

• 99.9% lelaki amat pandai masak kari…..tapi megi kari jerrrr.

• Lelaki kadang2 memang suka memasak….tapi amat malas nak
basuh periuk belanga serta pinggan mangkuk…

• Apabila lelaki memasak umpama sedang bertukang umah… bukan
main bising lagi.

• Adalah kebiasaan lelaki memasak tanpa memakai baju…pastu,
sambil isap rokok plak…

• Menu utama masakan lelaki adalah telur goreng, sardin, telur
goreng dan juga sardin. Tak ketinggalan jugak kicap masin…

• Jika seorang lelaki yg rajin memasak, anda akan dapati gas
masakan akan cepat habis, kerana lelaki memasak selalunya guna
api yg kuat…cepat sikit masak.

• Keadaan dapur rumah orang lelaki yang bersepah sepah adalah
satu pemandangan biasa yang mempunyai nilai artistiknya yang
tersendiri…

• Dan lelaki tidak akan merungut sekiranya masakan itu dimasak
oleh seorang lelaki..tetapi peng’komplen’ nombor satu jika
makanan itu di masak oleh wanita..

Antara sebab sebab lelaki memasak:
• Malas nak pegi kedai
• Hampir hampir pokai
• Nak menghabiskan stock makanan yang dah nak expired
• Mental theraphy
• Konon konon nak practice…nanti buleh amik hati pasangan
• Buang tebiat…

Walaupun begitu, chef chef terkemuka dunia masih terdiri daripada
kaum lelaki..

betul x??

Isnin, 28 Disember 2015

TriP perCutian AGAR2 kelumpang resort #2


          Yes,,,lepas tito kat umah scary movie tu,,,hahahahkami bergerak ke kelumpang chalet,,tapi sebelum AGAR2 menjauh AGAR2 nak story kes ayah AGAR2 mlm time tito umah mengusik tu,,,abah seorg manusia yg x penh takot,,,kate yer sebb lahir dlm salutan apo enth( aq mls nak perincikan ),,,so kekadang abah diuji ngan ghaib neh ( selain diuji oleh tuhan kerana memiliki anak songsang),,,so mlm tu abah x leh tito,,katanye diusik,,sedar ade bunga bagai,,mak AGAR2 x de perasaan,,kekadang terpakse buat perasaan tu,,hahahahah,,,so alhamdulilah tiada ape belaku,,bg AGAR2 biar hantu jng manusia ,,sebb terpengaruh cete WRONG TURN*****

          Ok kami pun bergerak ke kelumpang,suasana aman damai,,mau x nyer jam 7 pagi kot,,,kalu ngan mak AGAR2 memng x rasa nikmat rehat tito awal,,mak sah2 jam 5 dah bangkit,,,pe un mak the best,,,ok,,,masa perjalanan x lama sekitar 1 jam je,,then utk pertama kali kami kenal nama KELUMPANG neh,,sebelum ni pernah lalu jalan tu tapi x pernah ambik port pun,(melainkan kalu ade jantan ajak g umah,,hahah),,,

 Yes ini la kelumpang itew,,,time tu org dH ramai ( aq more negok bebalai la),,,tp cover rina sebb kawan ayah AGAR2 Un dah membanjiri kawasan tersebut,,setibanya AGAR2 kat sini ,,AGAR2 x leh cheak in lagi,,,MAU TAK,,baru jam 8 ( kalu cheak in jantan dlm bilik lain),,so kena tunggu  la jam 2,,,tp x bosan AGAR2 jalan la sekitar tu,,banyak aktiviti lain boleh dilakukan selain mandi manda ulala,,( or melacur,)
Ni agar2 nak kongsi antara aktvtnyorr

 Titian silatulrahim( aq reka ayat tu),,agak mencBar la kekuatan tangan n JERITAN diperlukan,,ala2 prktis sebelom melalui titian di akhirat,,wahhhhhhh,,jng saman saya


 Benda  yng wajib AGAR2 buat kalu jmpe,,x kesah la masyarakat nak carot po,,tetap AGAR2 nak jugek naik,,x mencabar sangat ( sebb aq penah buat yg lagi meyentapnyawa) tp quite fun la,,,


          Ok sementara tungu nak cheak in tu AGAR2 lepak satu port ni,,memng untk org awam lepak santai,,tito baring manjew la,,tp pe yg TERBAYANG oleh agar2 ialah BEST YER WAT PORT""
 Kan,,,nampak x,,,? Boleh berfantasi tak kalu MAIN kat port neh,,,tapi AGAR2 x buat po un,,hanya mmpo fantasi n menanti famili angkat AGAR2 sampai,,bila diorg smpai kita org stil lepak sini dulu semntara menanty waktu untuk cheak in,,,mak n abah lak sibuk mengundi AJK ASKAR PENCEN,,,tp best abah menang cabutan bertuah,,seperti biasa la hamper TIME TU BORING X BUAT PO so melantak la makanan dlm hamper tu,,

          Masa ditu gu telah tiba. CHEAK IN time,,kami memilih untk duduk sekali,( sebenarnya tu je kabin yg ado,,so nak x nak,,hahah) tp seyes best sejok walaupun kabin,,,kabin kami name LAYANG2,terletak berdepan ngan aliran sungai,deruan sungai memang kedengaran la
 Nampak x suasana kampung sngt,,,persis nak nyanyi lagi bora tht time,,,,

 Ni lak koridor wah,,hahah suasana depan kabin la,,, kami melantak,,melihat msyrakat kat situ la,,(kalu g ngan geng pelacuran, kompom jadi port negok jantan)

 Tu pandangan dari sungai memang cantik walaupun sekali pandang cm umah kongsi,,tp seyes its so nice,,,,


          Ok lepas tu mcm2 la aktiviti kami wat. ,mandi manda,,,borak2,,,part best bersantai ngan famili la,,,rasa tenang sangt,,n plus bsyukur famili AGAR2 msih mampo tersenyum setelah anaknya dihina oleh DIA""
 Di sini kami berkecipak kecipong,,,,sejok lagi megecutkan,,,,tp kalu ade jantan tepi kekerasan mengelodak,,,hahahH

 Yess keriangan dia sama seperti keriangan yang AGAR2 rasa sepanjang duk sana so done for this trip,,,,,next trip??????
Wait n see